Selecteer een pagina

Diensten

Met vrijwel iedere vraag over uw dier kunt u bij ons terecht. Van een jaarlijkse gezondheidscontrole tot een acute chirurgische ingreep. Van gebitsreiniging tot het bestrijden van parasieten. En van castratie tot ouderdomsklachten. Samen met u zoeken we een passende oplossing voor ieder probleem. Dit zijn onze belangrijkste diensten op een rij. 

Apotheek

Bij onze apotheek kunt u terecht voor de meest gangbare geneesmiddelen. Medicatie die onverhoopt niet op voorraad is, kan direct worden besteld. Natuurlijk staan onze assistenten ook altijd voor u klaar met advies. 

Tandheelkunde

Helaas kan uw dier het niet vertellen als hij last heeft van zijn gebit. Regelmatige controles en gebitsreiniging zijn daarom belangrijk. Het reinigen gebeurt onder narcose. Wij maken gebruik van moderne apparatuur, zoals een ultrasoon apparaat. Problemen bij de wortels kunnen we via röntgenfoto’s opsporen. Als tanden voor problemen zorgen kunnen wij ze trekken. Daarnaast helpen onze paraveterinairen u met advies over voeding, kluiven en tandenpoetsen. 

Röntgenfoto’s

In onze kliniek kunnen wij digitale röntgenfoto’s van uw dier maken. Daarop zijn vooral de botten, buik- en borstorganen goed te zien. Maar ook het gebit kunnen we zo van binnenuit bekijken.

Echo

Om de buikorganen en het hart nog gedetailleerder in beeld te krijgen biedt een echografisch onderzoek uitkomst. Net zoals bij zwangere vrouwen kan de buik met een echoapparaat goed beoordeeld worden. Bij dieren moet de buik daarvoor natuurlijk wel even geschoren worden. Voor het maken van echo’s en röntgenfoto’s is er bijna nooit een narcose nodig.

Operaties

In onze operatiekamer voeren wij diverse operaties uit. Hierbij kunt u denken aan castratie, sterilisatie of het verwijderen van bultjes. We hebben ook de mogelijkheid om laparoscopische sterilisaties uit te voeren. Hierbij worden teefjes gesteriliseerd middels een kijkoperatie. Dieren worden onder narcose gebracht middels een injectie of gasanesthesie. Via monitors houden wij hun hartslag, temperatuur en ademhaling continu in de gaten. 

Puppyprogramma

Pups worden in hun eerste jaar elke maand nagekeken door onze paraveterinairen. Ze worden gewogen en hun gebit wordt gecontroleerd. Zo doen ze meteen hun eerste positieve ervaringen op met een dierenkliniek. Daardoor vinden ze het op latere leeftijd niet meer eng om naar de dierenarts te gaan. Het puppyprogramma is kosteloos.

Katvriendelijke kliniek

Wij zijn een gecertificeerde Cat Friendly Gold Clinic. Dat betekent dat we er alles aan doen om uw kat op zijn gemak te stellen, en daardoor ook u. Zo is er voor katten een aparte wachtruimte, waar ze geen honden tegenkomen. Ze kunnen op een verhoging hun beurt afwachten, zodat ze hun omgeving goed kunnen overzien. Dat vinden katten prettig.  Ook in de opnamekamers verblijven honden en katten apart. Hier worden ze goed verzorgd met warmtekleedjes, lampen en vloerverwarming. In de behandelkamer is een veilig hoekje ingericht voor katten die last hebben van stress. Hier kunnen ze zich even terugtrekken en tot zichzelf komen. Ook maken we in de kliniek gebruik van een speciale verdamper (Feliway) om stress te verminderen.    

Bloed- & urineonderzoek

Om ziektes goed te kunnen diagnosticeren maken wij gebruik van bloed- en urineonderzoek. Zo kunnen we zien of een dier last heeft van bijvoorbeeld nierfalen, suikerziekte, of een blaasontsteking. Wij hebben de nieuwste apparatuur in huis om deze onderzoeken snel te kunnen uitvoeren.

Vaccinatie & gezondheidscontrole

Door uw hond, kat of konijn regelmatig te vaccineren beschermt u uw dier tegen allerlei ziektes. Samen met u maken we een vaccinatieschema op maat. Het inenten wordt gecombineerd met een jaarlijkse gezondheidscheck. Hierbij wordt uw dier volledig nagekeken, zodat we eventuele problemen voor zijn. Natuurlijk kunnen wij u ook adviseren over zorg en preventie.

Gewichtsprogramma

Wij kunnen controleren of uw dier op gewicht is. Als het nodig is wordt het voer aangepast, en helpen we u bij het afvaltraject van uw dier.

Advies en meer

Wilt u weten wat wij voor u en uw dier kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.