Onze Diensten

Met vrijwel iedere vraag over uw dier kunt u bij ons terecht. Van een jaarlijkse gezondheidscontrole tot een acute chirurgische ingreep. Van gebitsreiniging tot het bestrijden van parasieten. En van castratie tot ouderdomsklachten. Samen met u zoeken we een passende oplossing voor ieder probleem. Dit zijn onze belangrijkste diensten op een rij. 

Apotheek

Bij onze apotheek kunt u terecht voor de meest gangbare geneesmiddelen. Medicatie die onverhoopt niet op voorraad is, kan direct worden besteld. Natuurlijk staan onze assistenten ook altijd voor u klaar met advies. 

Tandheelkunde

Helaas kan uw dier het niet vertellen als hij last heeft van zijn gebit. Regelmatige controles en gebitsreiniging zijn daarom belangrijk. Het reinigen gebeurt onder narcose. Wij maken gebruik van moderne apparatuur, zoals een ultrasoon apparaat. Problemen bij de wortels kunnen we via röntgenfoto’s opsporen. Als tanden voor problemen zorgen kunnen wij ze trekken. Daarnaast helpen onze paraveterinairen u met advies over voeding, kluiven en tandenpoetsen. 

Röntgenfoto’s

In onze kliniek kunnen wij digitale röntgenfoto’s van uw dier maken. Daarop zijn vooral de botten, buik- en borstorganen goed te zien. Maar ook het gebit kunnen we zo van binnenuit bekijken.

Operaties

In onze operatiekamer voeren wij diverse operaties uit. Hierbij kunt u denken aan castratie, sterilisatie of het verwijderen van bultjes. We hebben ook de mogelijkheid om kijkoperaties uit te voeren. Dieren worden onder narcose gebracht met een injectie of gasanesthesie. Via monitors houden wij hun hartslag, temperatuur en ademhaling continu in de gaten. Als het nodig is kunnen we extra zuurstof toedienen.

Puppyprogramma

Pups worden in hun eerste jaar elke maand nagekeken door onze paraveterinairen. Ze worden gewogen en hun gebit wordt gecontroleerd. Zo doen ze meteen hun eerste positieve ervaringen op met een dierenkliniek. Daardoor vinden ze het op latere leeftijd niet meer eng om naar de dierenarts te gaan. Het puppyprogramma is kosteloos.

Katvriendelijke kliniek

Wij zijn een gecertificeerde Cat Friendly Clinic. Dat betekent dat we er alles aan doen om uw kat op zijn gemak te stellen, en daardoor ook u. Zo is er voor katten een aparte wachtruimte, waar ze geen honden tegenkomen. Ze kunnen op een verhoging hun beurt afwachten, zodat ze hun omgeving goed kunnen overzien. Dat vinden katten prettig.  Ook in de opnamekamers verblijven honden en katten apart. Hier worden ze goed verzorgd met warmtekleedjes, lampen en vloerverwarming. In de behandelkamer is een veilig hoekje ingericht voor katten die last hebben van stress. Hier kunnen ze zich even terugtrekken en tot zichzelf komen. Ook maken we in de kliniek gebruik van een speciale verdamper (Feliway) om stress te verminderen.    

Bloed- & urineonderzoek

Om ziektes goed te kunnen diagnosticeren maken wij gebruik van bloed- en urineonderzoek. Zo kunnen we zien of een dier last heeft van bijvoorbeeld nierfalen, suikerziekte, of een blaasontsteking. Wij hebben de nieuwste apparatuur in huis om deze onderzoeken snel te kunnen uitvoeren.

Vaccinatie & gezondheidscontrole

Door uw hond, kat of konijn regelmatig te vaccineren beschermt u uw dier tegen allerlei ziektes. Samen met u maken we een vaccinatieschema op maat. Het inenten wordt gecombineerd met een jaarlijkse gezondheidscheck. Hierbij wordt uw dier volledig nagekeken, zodat we eventuele problemen voor zijn. Natuurlijk kunnen wij u ook adviseren over zorg en preventie.

Gewichtsprogramma

Wij kunnen controleren of uw dier op gewicht is. Als het nodig is wordt het voer aangepast, en helpen we u bij het afvaltraject van uw dier.

Advies en meer

Wij kunnen controleren of uw dier op gewicht is. Als het nodig is wordt het voer aangepast, en helpen we u bij het afvaltraject van uw dier.

Maak een afspraak

Wij werken alleen op afspraak. U kunt ons telefonisch, online of per mail bereiken.   

Contact

(0297) 241146

info@dierenkliniekdrv.nl

Openingstijden

}

Maandag:     09.00 – 19.30

Dinsdag:       09.00 – 19.30

Woensdag:   09.00 – 18.00  

Donderdag:  09.00 – 19.30

Vrijdag:          09.00 – 19.30

Zaterdag:      gesloten 

Zondag:        gesloten

Afwijkende openingstijden rond de feestdagen. Check hiervoor facebook of de nieuwsletter