de Kliniek

Dierenkliniek De Ronde Venen is uitgerust met moderne apparatuur en technieken. Ook zijn we erop ingericht om een bezoek aan onze kliniek zo ontspannen mogelijk te laten verlopen, voor uw dier én voor uzelf. Wat staat uw dier bij ons te wachten?

apotheek dierenarts mijdrecht

Receptie en Apotheek

Terwijl u zich meldt bij de receptie, kunt u uw kattenmandje neerzetten op een speciale verhoging. Daar voelt een kat zich veiliger dan op de grond. Bij onze apotheek kunt u terecht voor de meest gangbare geneesmiddelen, speciaal voer, etensbakjes en speeltjes. 

dierenpraktijk ronde venen

Wachtkamer

Onze kliniek heeft aparte wachtruimtes voor honden en katten, zodat ze niet met elkaar in aanraking komen. Ook staat er in de wachtkamer een verhoging waarop uw kat, konijn of knaagdier rustig zijn beurt kan afwachten.

behandeling dierenarts

Behandelkamer

In de behandelkamer worden alle dieren onderzocht en behandeld. Heeft een dier veel last van stress? Dan kan hij of zij even rondsnuffelen en tot zichzelf komen. Voor de katten is er een speciaal ingericht hoekje. Gaat uw kat juist graag op onderzoek uit? Natuurlijk mag het dier dan ook gewoon even rondlopen in de behandelkamer. 

opname dierenarts

Opnamekamer

Sommige dieren moeten even blijven ter observatie en behandeling. Zij verblijven in de opnamekamer. Net als dieren die zeer intensieve (medische) verzorging nodig hebben. Ook slapen dieren hier na een operatie hun roes uit. Voor honden en katten zijn er aparte hokken. Met dekens, een warmtelamp en vloerverwarming maken we het ze zo aangenaam mogelijk.

röntgenfoto huisdier

Röntgenkamer

In de röntgenkamer kunnen we digitale röntgenfoto’s van uw huisdier maken. Zo kijken we als het ware in het dier. Botten en buikorganen, zoals de lever, milt, nieren en darmen worden hierdoor zichtbaar. Maar ook borstorganen, zoals het hart en de longen. Tijdens een gebitsbehandeling kunnen wij ook röntgenfoto’s van het gebit maken. Zo kunnen wij problemen  aan de wortels opsporen. 

operatie dierenarts huisdier

Operatiekamer

Onze dierenkliniek heeft een moderne en compleet uitgeruste operatiekamer. De dieren die hier geopereerd worden, worden onder narcose gebracht met een injectie of gasanesthesie. Natuurlijk staat de veiligheid van uw huisdier bij iedere ingreep voorop. Via monitors houden we de hartslag, temperatuur en ademhaling continu in de gaten. Als het nodig is kunnen we extra zuurstof toedienen.