Selecteer een pagina

De Kliniek

Dierenkliniek De Ronde Venen is uitgerust met moderne apparatuur en technieken. Ook zijn we erop ingericht om een bezoek aan onze kliniek zo ontspannen mogelijk te laten verlopen, voor uw dier én voor uzelf. Wat staat uw dier bij ons te wachten?

apotheek kliniek dierenarts mijdrecht

Receptie en Apotheek

Terwijl u zich meldt bij de receptie, kunt u uw kattenmandje neerzetten op een speciale verhoging. Daar voelt een kat zich veiliger dan op de grond. Bij onze apotheek kunt u terecht voor de meest gangbare geneesmiddelen, speciale diervoeding, speeltjes en verzorgingsproducten.

wachtkamer kliniek dierenarts

Wachtruimte

Onze kliniek heeft aparte wachtruimtes voor honden en katten, zodat ze niet met elkaar in aanraking komen. Ook staat er in de wachtkamer een verhoging waarop uw kat, konijn of knaagdier rustig zijn beurt kan afwachten.

behandeling dierenarts

Behandelkamer

In onze behandelkamers worden alle dieren onderzocht en behandeld. Heeft een dier veel last van stress? Dan kan hij of zij even rondsnuffelen en tot zichzelf komen. Voor de katten is er een speciaal ingerichte kamer waar geen andere dieren komen. Gaat uw kat graag op onderzoek uit? Dan kan hij of zij zich uitleven op onze klimmuur of gewoon lekker naar buiten kijken. Ook staan er in alle kamers altijd lekkere snoepjes klaar.

opname dierenarts

Opnamekamer

Sommige dieren moeten even blijven ter observatie en behandeling. Zij verblijven in de opnamekamer. Net als dieren die zeer intensieve (medische) verzorging nodig hebben. Ook slapen dieren hier na een operatie hun roes uit. Voor honden en katten zijn er aparte hokken. Met dekens, een warmtelamp en vloerverwarming maken we het ze zo aangenaam mogelijk.

röntgenfoto huisdier

Röntgenkamer

In de röntgenkamer kunnen we digitale röntgenfoto’s van uw huisdier maken. Zo kijken we als het ware in het dier. Botten en buikorganen, zoals de lever, milt, nieren en darmen worden hierdoor zichtbaar. Maar ook borstorganen, zoals het hart en de longen. Tijdens een gebitsbehandeling kunnen wij ook röntgenfoto’s van het gebit maken. Zo kunnen wij problemen  aan de wortels opsporen. 

operatiekamer dieren arts

Operatiekamer

Onze dierenkliniek heeft een moderne en compleet uitgeruste operatiekamer. De dieren die hier geopereerd worden, worden onder narcose gebracht met een injectie of gasanesthesie. Natuurlijk staat de veiligheid van uw huisdier bij iedere ingreep voorop. Via monitors houden we de hartslag, temperatuur en ademhaling continu in de gaten.

operatie dierenarts huisdier

Gebitsbehandelkamer

Ook dieren moeten wel eens naar de tandarts wegens gebitsproblemen. Onder narcose kunnen wij niet alleen het gebit compleet reinigen, als het nodig is kunnen wij ontstoken of gebroken tanden trekken of restaureren. Hiervoor is deze kamer uitgerust met een dentaal röntgenapparaat, een dentale unit, een anesthesieapparaat voor de toediening en monitoring van de narcose en vele tandheelkundige instrumenten. Kortom alles is aanwezig om een complete gebitsbehandeling uit te voeren.